YouTube Banner SIZE You Need in 2024 + Template (Download) (2024)

YouTube-banner is een essentieel onderdeel van de marketingmix van uw merk. Hoewel de YouTube-banner een relatief nieuw onderdeel is in het uitgestrekte socialemedialandschap, het kan niet worden genegeerd! Dat komt omdat - met 2,3 miljard ingelogde gebruikers per maand - YouTube het populairste videostreamingplatform is.

In deze tutorial leer je hoe je geweldige YouTube-banners maakt, met volledige informatie over de juiste YouTube-bannergrootte + een geweldige YouTube-bannersjabloon die je kunt downloaden.

What is a YouTube Banner

Een YouTube-bannerafbeelding is het equivalent van de startpagina van uw website of Facebook-omslagafbeelding. Het strekt zich horizontaal uit over de bovenkant van je YouTube-kanaalpagina.

Hier is hoe het eruit ziet:

YouTube Banner SIZE You Need in 2024 + Template (Download) (1)

Je YouTube-bannerontwerp is het eerste dat opvalt wanneer iemand je kanaal bezoekt. Het is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je kanaal en het moet jou of je merk dienovereenkomstig vertegenwoordigen.

What is The Perfect Size for a YouTube Banner

De perfecte grootte voor een YouTube-banner is 2560 x 1440 pixelsmet een maximale bestandsgrootte van 6 MB. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de banner zal worden bekeken op verschillende apparaten met verschillende schermformaten, dus het is aanbevolen om de banner te ontwerpen met het veilige gebied (1546 x 423 pixels) in gedachten om ervoor te zorgen dat belangrijke elementen niet worden afgesneden op kleinere schermen. Bovendien is het een goed idee om afbeeldingen en grafieken van hoge kwaliteit te gebruiken voor een optimale visuele aantrekkingskracht.

Hier zijn een paar belangrijke punten waarmee je rekening moet houden als het gaat om de bannergrootte van YouTube:

 • De aanbevolen bannergrootte van YouTube is 2.560 x 1.440 pixels
 • Minimale afbeeldingsafmetingen: 2.048 x 1.152 pixels
 • Minimaal veilig gebied voor afbeeldingen voor tekst en logo's: 1.546 x 423 pixels
 • Maximale afbeeldingsbreedte: 2.560 x 423 pixels
 • Limiet bestandsgrootte: 6 MB

Voel je je verward bij het zien van zoveel verschillende maten die hierboven zijn genoemd? Dat komt doordat uw banner op veel verschillende formaten apparaten anders wordt weergegeven. Zo ziet de banner er op mobiel anders uit dan op een desktop of een tv-scherm. Je wilt dus dat je YouTube-banner er geweldig uitziet, of het nu op het grootste of het kleinste scherm is.

Om deze cijfers in perspectief te plaatsen, volgt hier een visuele gids:

YouTube Banner SIZE You Need in 2024 + Template (Download) (2)

Er is een enorm scala aan bannerformaten waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je YouTube-banner optimaal wordt weergegeven op alle schermformaten. Wat er geweldig uitziet op een groot scherm, ziet er misschien niet zo aantrekkelijk uit op een smartphonescherm, of omgekeerd.

Hier is een voorbeeld:

YouTube Banner SIZE You Need in 2024 + Template (Download) (3)

Zoals u kunt zien, is er een grote variatie in hoe de banner eruitziet op verschillende schermformaten. Daarom kan het een beetje lastig zijn om het op elke schermgrootte goed te krijgen. Dat is waar de 'veilig gebied' komt in beeld. De 'veilig gebied' is de minimale oppervlakte die u nodig heeft om ervoor te zorgen dat uw banner correct wordt weergegeven op alle schermen.

Zorg er dus voor dat alle essentiële informatie op uw YouTube-banner zich volledig binnen het veilige gebied bevindt (1.546 x 423 pixels).

Wat is de grootte van de YouTube-banner voor mobiel?

De aanbevolen grootte voor de YouTube-banner op mobiele apparaten is 1546 x 423 pixels. Dit is het veilige gebied van de banner dat zichtbaar zal zijn op alle apparaten, inclusief mobiele apparaten met kleinere schermen. Terwijl de oHet totale bannerformaat is nog steeds 2560 x 1440 pixels.is het belangrijk om ontwerp de banner met de veilige zone in gedachten om ervoor te zorgen dat belangrijke elementen zoals tekst of logo's niet worden afgesneden op kleinere schermen.

Het is ook vermeldenswaard dat YouTube kan de zijkanten van de bannerafbeelding bijsnijden op mobiele apparatenHet is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat alle cruciale elementen zich binnen het veilige gebied bevinden. Bovendien is het een goed idee om afbeeldingen en grafieken van hoge kwaliteit te gebruiken die geoptimaliseerd zijn voor mobiele weergave voor de beste gebruikerservaring.

Mis het artikel niet: Hoe een korte video uploaden naar Youtube vanaf de iPhone.

YouTube Banner SIZE You Need in 2024 + Template (Download) (4)

Hoe maak ik mijn YouTube-banner passend?

Om je YouTube-banner passend te maken, moet je zijn grootte en afmetingen aanpassen zodat het overeenkomt met de aanbevolen grootte voor een YouTube-banner, namelijk 2560 x 1440 pixels.

Als uw huidige banner niet het juiste formaat heeft, kunt u het formaat aanpassen met behulp van fotobewerkingssoftware zoals Adobe Photoshop, GIMP, of Canva. Open gewoon de afbeelding in de software, en gebruik dan de "resize" of "canvas grootte" tool om de afmetingen aan te passen tot 2560 x 1440 pixels.

Je hebt geen Canva Pro abonnement nodig om een YouTube-banner te maken die voldoet aan de aanbevolen grootte van 2560 x 1440 pixels. Canva biedt een gratis versie met veel handige ontwerptools en sjablonen, waaronder een YouTube-bannersjabloon dat al is geoptimaliseerd voor de juiste grootte.

Om het Canva YouTube-bannersjabloon te gebruiken, meld je je gewoon aan voor een gratis Canva-account, zoek je naar "YouTube-banner" in de sjablonensectie en selecteer je het sjabloon dat je leuk vindt. Vervolgens kun je het aanpassen met je eigen afbeeldingen, tekst en merkelementen met behulp van Canva's intuïtieve drag-and-drop-editor.

YouTube Banner SIZE You Need in 2024 + Template (Download) (5)

Zodra je klaar bent met het ontwerpen van je YouTube-banner, kun je deze downloaden als een PNG- of JPG-bestand en upload het naar je YouTube-kanaal. Vervolgens kun je de YouTube kanaalbewerker gebruiken om de positie en uitsnede van de banner aan te passen, zodat hij goed op de pagina past.

Als u een nieuwe banner vanaf nul maakt, kunt u dezelfde fotobewerkingssoftware gebruiken om een nieuw canvas te maken met de juiste afmetingen, en vervolgens uw banner ontwerpen binnen dat canvas.

Zodra uw banner de juiste grootte heeft, moet u zorg ervoor dat het goed past op de pagina van je YouTube-kanaal. Om dit te doen, kun je de tools voor bijsnijden en aanpassen gebruiken die YouTube's channel art editor biedt.

Om toegang te krijgen tot de kanaalillustratie, ga je naar je YouTube-kanaal, klik je op de knop "kanaal aanpassen" en selecteer je "kanaalillustratie bewerken". Vanaf daar kun je je banner uploaden en de tools voor bijsnijden en positioneren gebruiken om ervoor te zorgen dat hij goed op de pagina past.

Het is belangrijk in gedachten te houden dat de YouTube-banner kan er op verschillende apparaten anders uitzienHet is dus een goed idee om een voorbeeld van uw banner te bekijken op verschillende apparaten om ervoor te zorgen dat hij er goed uitziet en dat belangrijke elementen niet worden afgesneden.

Enkele geweldige ideeën voor YouTube-banners

Nu je veel weet over de optimale bannergrootte van YouTube, moet je er helemaal klaar voor zijn om je eigen unieke banner te maken. Maar kijk eerst eens naar deze coole YouTube-banners:

GoPro

YouTube Banner SIZE You Need in 2024 + Template (Download) (6)

Bekend als de nummer één camerakeuze voor liefhebbers van buitensporten, GoPro maakt een aantal prachtige YouTube-banners. Deze GoPro-banner weerspiegelt hun nieuwste aanbod samen met een spectaculaire GoPro-opname.

Als je graag GoPro-video's maakt en graag livestream wilt proberen, lees dan: GoPro Live Stream EASY-gids (Youtube, Facebook, Twitch).

Eten Insider

YouTube Banner SIZE You Need in 2024 + Template (Download) (7)

Eten Insider heeft een geweldige banner ontworpen met een reeks heerlijke items uit hun YouTube-verhalen. Het bevat vijf verrukkelijke shots. Het herinnert je eraan om trouw te blijven aan het belangrijkste hoogtepunt van je merk, zelfs op sociale netwerken.

Airbnb

YouTube Banner SIZE You Need in 2024 + Template (Download) (8)

We vinden het heel leuk hoe Airbnb gebruikt een eenvoudige afbeelding als hun banner voor YouTube die hun inhoud perfect aanvult.

ProjectGO

YouTube Banner SIZE You Need in 2024 + Template (Download) (9)

wij – bij ProjectGO – hebben een interessant patroon van afbeeldingen gecreëerd, samen met de informatie die ons werk vertegenwoordigt. Het is consistent met het uiterlijk van onze branding elders.

Lego

YouTube Banner SIZE You Need in 2024 + Template (Download) (10)

Net als hun producten, Lego maakt geweldige YouTube-content voor kinderen. Hun banner past ook bij het kindvriendelijke karakter van hun inhoud.

Bedenk dat het artikel "How to Grow Your YouTube Channel" kan een waardevolle bron zijn voor iedereen die zijn kijkerspubliek wil vergroten en een succesvol YouTube-kanaal wil opbouwen.

Hoe een YouTube-banner te uploaden

Nu je weet hoe sommige geweldige YouTube-banners eruit zien, gaan we het proces van het uploaden van je YouTube-banner doornemen. Dit zijn de stappen om een banner aan je YouTube-kanaal toe te voegen:

 1. Log in op je YouTube-account.
 2. Klik op de thumbnail in de rechterbovenhoek en klik vervolgens op 'Jouw kanaal'.
 3. Klik ergens in het bannergebied en upload (of sleep) een afbeelding vanaf uw computer.
 4. Er verschijnt een voorbeeld dat laat zien hoe je YouTube-banner eruit zal zien op verschillende apparaten. Hier kunt u de uitsnede aanpassen om de manier waarop uw afbeelding wordt weergegeven te veranderen.
 5. Klik op "Selecteren" als u tevreden bent met hoe uw afbeelding eruitziet.

YouTube-bannersjabloon - gratis download

Hier kunt u een downloaden gratis sjabloon (Photoshop .psd) voor het maken van de perfecte YouTube-kanaalafbeelding. Download het en maak een geweldige YouTube-banner voor je kanaal!

Klik hier om de YouTube-bannersjabloon te downloaden >>

En lees dit artikel om meer te leren en meer opties te hebben voor Youtube Banner Sjabloon (Gratis Download).

YouTube Banner SIZE You Need in 2024 + Template (Download) (11)

Klaar om uw Youtube-banner te uploaden?

Kortom, de perfecte grootte voor een YouTube-banner is 2560 x 1440 pixelsmet een maximale bestandsgrootte van 6 MB. Het is belangrijk om de banner te ontwerpen met de veilig gebied (1546 x 423 pixels) om ervoor te zorgen dat belangrijke elementen niet worden afgesneden op kleinere schermen. Daarnaast is het aan te bevelen om afbeeldingen en grafieken van hoge kwaliteit te gebruiken voor een optimale visuele aantrekkingskracht.

Het maken van een YouTube-banner die aan deze formaatvereisten voldoet, kan je helpen om de branding van uw kanaal optimaliseren en maak een sterke eerste indruk op uw publiek. Een aangepaste banner die uw merk vertegenwoordigt en uw publiek aanspreekt, kan u helpen op te vallen op het platform en kijkers aanmoedigen om zich met uw inhoud bezig te houden.

Vergeet niet om ook een specifieke miniatuurafmeting te gebruiken (1280 x 720 pixels, met een minimumbreedte van 640 pixels) om ervoor te zorgen dat je video's ook geoptimaliseerd zijn voor weergave op het platform. Met deze tips kun je je aanwezigheid op YouTube optimaliseren en een visueel aantrekkelijk en boeiend kanaal creëren dat je merk vertegenwoordigt en je publiek betrekt.

Het is ook belangrijk om een specifieke thumbnailgrootte voor YouTube te gebruiken, zodat je video's er op hun best uitzien en geoptimaliseerd zijn voor weergave op het platform. Misschien ben je ook geïnteresseerd in De YouTube-miniatuurgrootte die je nodig hebt + sjabloondownload.

Bedankt voor het lezen!

I hope this post answered all the questions regarding Youtube Banner Size and guidelines 🙂

Delen is zorgzaam ️

Als u dit artikel nuttig vond, gelieve delen op social media met je familie en vrienden!

Gerelateerde artikelen:

 • 7 beste webcams voor YouTube
 • GoPro Live Stream EASY-gids (Youtube, Facebook, Twitch)
 • Top 5 iPhone-vlogkits om te vloggen als een PRO!
 • Hoe Youtube-video's bewerken op de iPhone (3 gratis apps)
 • Foto's (permanent) verwijderen van je iPhone
YouTube Banner SIZE You Need in 2024 + Template (Download) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated:

Views: 6362

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.